Bloemen van kant

Standaard

Mijn smaak is nogal uiteenlopend. Ik hou van stoer, maar ook van vintage en daarnaast vind ik retro ook mooi en bohemian kan ik ook wel waarderen en en en….nou ja daar laten we maar zeggen dat ik veelzijdig ben šŸ˜‰

Nu heb ik een stoffen tasje bij de kringloop op de kop getikt. Een klein, stoer, beige exemplaar met een zak en een grote gesp erop. Die vraagt erom om gepimpt te worden. Een heleboel leuke dingen zijn de revue gepasseerd, maar ik ben er nog niet uit! Dus ben ik maar eens begonnen en wel met het maken van bloemen van kant, want dat leek mij wel leuk om op de tas te gebruiken. En mocht ik ze niet voor deze tas gebruiken, dan kan ik er vast nog wel een keer iets mee.

Image00005

Benodigdheden:

  • vilt
  • schaar
  • kant
  • potlood
  • lijmpistool
  • lijmpatronen
  • ronde vorm

Om te beginnen kies je een ronde vormĀ wat past bij de breedte van het kant of de in grootte die je wilt hebben. Deze trek je om op het vilt. De kleur van het vilt pas je aan aan de kleur van het kant of aan de ondergrond waar je de kanten bloem op wilt gaan gebruiken. Dit rondje knip je uit. Met het lijmpistool doe je eenĀ druppeltje lijm op de buitenste rand van het vilt en drukt het kant hierop vast. Dan vouw je het kant een stukje terug en maakt ook dit vast met een druppeltje lijm. Zo ga je zigzaggend van de buitenste rand door tot je bijna in het midden bent. Daar knip je het kant af en rolt het op en maakt dit in het midden vast met een druppel lijm. Als je de afwerking in het midden niet zo mooi krijgt kun je overwegen om hier een mooie knoop op te naaien.

Image00007 Image00006

Dit is hem dan uiteindelijk geworden. Daarna heb ik nog een kleinere gemaakt van smaller kant. Uiteindelijk zal ik ze niet gaan gebruiken voor de tas. Mocht ik die hebben gepimpt, dan zal ik het uiteraard showen op kiekn.com!

Image00015 Image00016

Fijne zondag en bedankt voor het kijken!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s