Halloween

Standaard

Deze valt onder het kopje: Met de kids, maar het was toepasselijker geweest als de categorie ‘mam doet het en wij kijken toe’ had geheten. En eigenlijk ben ik daar alleen maar blij mee, want de kids met een stugge pompoen en een scherp mes in de weer laten gaan is natuurlijk vragen om problemen. Natuurlijk konden ze genoeg doen. De binnenkant moest ook “schoon” worden gemaakt, maar na enig commentaar – ‘ieeuw dat stinkt’ en ‘bah wat vies’ –  was ook deze taak aan mij toe bedeeld. Aan de slag dan maar!

Image00003

Eerst ging z’n hoed ervan af en daarna heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk draden en zaden uit de pompoen te halen. Met name, geprobeerd! Want dat viel niet mee. Glibberig…jak. Ik kan niet anders dan mijn kinderen gelijk geven! “Bah, wat vies!” Maar het klusje moest nou eenmaal geklaard worden, dus dat deed ik dan ook maar. Met een potlood heb ik toen de afbeelding die ik wilde uitsnijden erop getekend en met een schilmesje delen eruit gesneden. Hier moet je wel even rustig de tijd voor nemen, want het is geen klusje dat in een kwartiertje geklaard is. Gelukkig bedacht ik me nog op tijd dat ik de gutsen misschien ook wel goed hiervoor kon gebruiken, dus de mond heb ik met behulp van de gutsen én een schilmesje uitgesneden.

En de kids hebben wel degelijk hun steentje bijgedragen, want de ‘vet cool’ ‘wauw’ en ‘mooi hoor mam’ waren welgemeend!

Image00004

Nu staat hij/zij bij de voordeur te wachten tot het donker wordt en hij zijn lichtje mag laten schijnen!

Griezelige zondag en bedankt voor het kijken!

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s