Als ik eenmaal met mijn fietsbel bel!

Standaard

Soms heb ik van die projectjes waarvan ik eigenlijk niet precies meer weet waar het allemaal mee begon, maar dat was met dit projectje niet het geval! Al moet ik wel zeggen dat de omzwerving wel erg grappig is. Leuk om te zien hoe je van het één in het ander idee rolt.

De meeste inspiratie doe ik op via Pinterest, zo ook voor dit projectje! Een ander googled, maar ik gebruik Pinterest het meest als een soort ‘zoekmachine’ voor tutorials, how-to’s enz.

Het begon zo:

Ik weet niet wat dat is met mijn kids. De meeste mensen hebben dit probleem meestal met een hond, maar ik heb het met mijn kids. Want na een boswandeling komen er steevast een hele bos takken mee richting huis. Ze dienen als pistool en sommige zelfs als bijl, maar de meest voor de hand liggende takken worden gezien als ‘katapult-to-be’. De uitvoering en afwerking ligt uiteraard in de handen van mams en ik moet eerlijk toegeven dat het niet vreemd is dat mijn kinderen allemaal dingen ‘zien’ in spulletjes die ze vinden. De appel valt tenslotte niet ver van de boom!

Een aantal katapulten in wording, maar niet stevig genoeg!

Een aantal katapulten in wording, maar niet stevig genoeg!

Aangezien ik geen flauw benul had hoe je een elastiek aan een katapult bevestigd werd en wat er als tussenstuk gebruikt werd, werd Pinterest weer opgestart. Na wat zoeken op katapult, kwam de katapult met binnenband van de fiets als beste optie uit de bus! We willen tenslotte wel een goede, stevige katapult om mee te schieten! Op naar de fietsenmaker. Ik wist niet dat je zo oude binnenbanden kunt ophalen bij de fietsenmaker. Eén hele tas vol!!! (bedankt Eenkhoorn2wielers!) Het leek wel of ze blij waren dat iemand ze kwam verlossen van al die fietsenbanden 😉 Met zo’n tas vol bleef het niet bij een katapult alleen. Ik zocht nog even verder op fietsenbanden en kwam een heleboel andere leuke dingen tegen die je daar mee kunt doen of maken. En daar was weer een idee geboren!

Toevallig had net mijn tas het begeven, dus ontstond het idee om een tas te maken van fietsenbanden. Je zou zeggen, zo gezegd, zo gedaan, maar pfff dat viel nog niet mee! Want een fietsenband geeft niet mee. Dik, stug, maar het is me gelukt! En nu al bezig met de volgende tas voor zoonlief, maar dan volgens de juiste stappen….en niet zo snel mogelijk af 😉

Image00034

Tadaaaaa, mijn fietsbandentas met groene details!

 

Image00047 Image00044

Image00041

Image00043

Een echte Vredestein fietsbandentas 😉

Image00045

Zelf vind ik het leuk om toch te laten zien waar het origineel van gemaakt is!

 

 

 

 

 

 

Aangezien het vakantie was, leek het me ook wel leuk om wat met de kinderen te maken met de fietsbanden. Ik had al leuke armbandjes voorbij zien komen en met een gaatjestang kwamen we een heel end! De drukknoopjes was mijn taak. De lat werd steeds hoger gelegd en de driehoek, ja, dat was toch wel erg moeilijk. Het doel, gezellig samen bezig zijn! En dat is echt wel gehaald!

 

Image00041

 

 

 

 

Bedankt voor het kijken!

Advertenties

Eén reactie »

  1. I like the helpful information you provide for your articles. Ill bookmark your blog and check again right here frequently. I am quite certain Ill be informed many new stuff proper right here! Best of luck for the next! ebkbbdbaacce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s